[ad_1]
vMind ve CRYPTTECH arasındaki stratejik iş birliği; son kullanıcılar için portvMind’ın yüksek kaliteli sunucuları ile yönetimi kolay, katma değerli bir güvenlik mimarisi ve maliyet avantajı sağlayan bütünleşik hizmet paketini ortaya koyacak.
vMind ve CRYPTTECH stratejik bir işbirliğine imza attı. Hedef ise CRYPTTECH’in Log Yönetimi, SIEM, DLP, HotSpot, Güvenlik İzleme ve Siber İstihbarat çözümlerini portvMind’ın yüksek performanslı sunucuları üzerinden sağlamak ve bu ürünlerin yönetilebilir hizmetlerini geliştirmek. Bu stratejik teknoloji iş birliği ile son kullanıcıya daha kolay yönetilebilir, güvenlik alanında katma değeri arttırılmış ve maliyet avantajı sağlayan bir hizmet paketi sunmak öncelik. Yasal regülasyonlara uyum sağlanırken, kritik alt yapıların güvenliği de emin ellerde olacak. İşbirliğinin detaylarını ve hedefleri vMind Genel Müdürü Volkan Duman ve CRYPTTECH Kurucusu Alper Cem Yılmaz ile konuştuk:
Bize vMind/ portvMind’dan bahseder misiniz? Hangi alanlarda faaliyet gösteriyorsunuz?
Volkan Duman: 2013 yılında, önce bölgede sonra dünya üzerinde yerli bir bulut bilişim markası olmak amacıyla kurulan vMind, üç farklı lokasyonda bulunan veri merkezleri ile çalışmalarına, 2018 yılından itibaren merkez olarak seçtiği Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ında devam etmekte. Kurulduğu günden beri portvMind markası ile bulut bilişim ve yönetilen hizmetler konusunda bölgede ciddi bir potansiyel oluşturarak, istikrarlı bir büyüme gerçekleştirmekte. 2020 yılında yurtdışındaki ilk iştirakini vMindJV ile gerçekleştiren vMind, büyümesini yurtdışında da devam ettirirken, stratejik büyüme planları içinde bulunan ve ülkemiz içinde oluşturacağı yeni kanal yapısı ile KOBİ’ler için bulut konseptinin öncülerinden oldu. Bilişim 500 araştırmasında da yerel hizmet sağlayıcı “Bulut” kategorisinde son üç yılda ilk 3’te olan vMind, 2021 yılında yapılan değerlendirmede de ilk sırada yer aldı.
Çözümleri arasında; pandemi etkisiyle artan talebe karşılık gelen uzak ofis çalışma platformları, felaket önleme sistemleri, servis bazlı ERP ve iş zekası uygulamaları ile müşterilerine güvenli ve performanslı ortamlar sağlayan vMind ve portVmind, bu çözümleri KOBİ’lere özel tasarladığı, uygun maliyetli ve kolay erişilebilir bir platform olan portvMind express markası ile de zenginleştirdi.
vMind özellikle pandemi süreci ile evden çalışma ve bunun beraberinde getirdiği güvenlik ihtiyacı gibi nedenlerle sektörün ihtiyaçlarını portvMind markası ile büyük ölçüde karşılamış olup, sahip olduğu profesyonel kadro ve derin teknik bilgi birikiminin etkisiyle de istikrarlı şekilde büyüme hedeflerini gerçekleştirmeye devam etmekte.
vMind/ portvMind’ın kısa ve orta vadeli planları neler?
Volkan Duman: İştiraklerine ve yatırımlarına devam etmekte olan vMind; orta vadede 5. veri merkezi yatırımını Avrupa Birliği (AB) sınırları içinde yapmayı planlamakta. Orta ve uzun vadeli planlardan bahsetmeden önce, kısa bir ön bilgilendirme yapmak gerekir: Bilgi teknolojileri; dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte, dünyada işletmeler için çalışma yöntemlerinde hızla bir dönüşüm yaşanmasına, adeta değişimin lokomotifi olmaya başladı. Bu konuda birçok farklı çözüm ve hizmeti talep eden, yeni servisler isteyen tüketiciler olmasına rağmen; mevcut konjonktür çeşitli iş birimlerinin de en az bilişim ekipleri kadar teknolojiden anlaması, bilgi teknolojilerinde çalışan kişilerin ise uzmanlıklarını, stratejik iş birimleri gibi işlerin detaylarına hakim olacak şekilde geliştirmesini gerektiriyor.
Dijitalleşmenin kurumlara getirdiği faydaların sürekliliğini sağlamak için ise BT’nin gelişen teknolojiye adaptasyonu ve uyumluluğunu daima yakından takip etmek, bu konuda BT yatırımlarına hız kesmeden devam etmek gerekiyor. Son dönemde tüm sektörler üzerinde dönüştürücü etkisi olan başlıca unsurları veri gizliliği, yapay zeka, nesnelerin interneti, akıllı uç bilişim, Endüstri 4.0, konteyner mimariler olarak sıralayabiliriz.
Bu yeni düzen; siber güvenlik ve veri gizliliği alanında yaşanan gelişmelerin yanında, kanunlarda gizlilik, güvenlik ve risk yönetimi uygulamalarının öneminin fark edilmesinde de etkili oldu. Yaşanılan tüm bu gerçekler sonucu her kurumun kendisinin doktoru olabilmesi artık daha da zorlaştı. Tüm bunları deneyimlemesi, araştırması ya da öğrenmesi neredeyse imkansız. Ancak, örnek alma yoluyla ya da deneme yanılma yöntemi ile doğruyu bulmak da eskisi kadar kolay değil. Dünyadaki trende benzer bir biçimde ülkemizde de kurumlar, “her şey benim sistem odamdaysa, güvende ve hızlıyım!” düşüncesinden hızla uzaklaşmakta.
“On-premise” (kendi yerinde) çözümleri aramak, ihtiyacına karşılık gelen çözümleri araştırmak, bilmek ve sonra da satın almak yerine, servis bazlı taahhütler isteyip; Public, Private veya Hybrid (On-Premise + Public/Private Cloud) yapılara doğru yönelmekteler.
Bizler de bu bilgiler ışığında vMind olarak; kısa ve orta vade de büyük ölçekteki yerel ve globaldeki müşterilerimize sunduğumuz yüksek kaliteli, optimum çözümlerde pazar liderliğimizi sağlamlaştırırken, özellikle hizmet kalitesini artırmak isteyen ama bunu tasarlarken hem danışmanlığa gereksinim duyan hem de ihtiyacını tam olarak adresleyememiş KOBİ’lere kolayca ulaşabilecekleri özgün, uygun maliyetli ama yüksek kaliteli servisler sağlayabileceğimiz portvMind express markamızla bulut hizmetimizi dünya üzerinde daha da yaygınlaştıracağız.
CRYPTTECH hangi alanlarda faaliyet gösteriyor?
Alper Cem Yılmaz: CRYPTTECH; 2006 yılından bu yana siber güvenlik alanında ürünler geliştiren bir teknoloji firması ve odak noktamızda her zaman inovatif, yerli ve milli siber güvenlik çözümleri geliştirmek oldu. Siber güvenlik ana başlığı altında; SIEM, zafiyet analizi, siber saldırılar, gelişmiş kalıcı tehditler, ileri seviye korelasyon motorları, uyumluluk ve big data çözümleri ile yapay zekâ alanlarında çalışmalar yürütmekteyiz. SIEM, Güvenlik İzleme, Log Yönetimi, HotSpot ve DLP ürünlerimiz ve yönetilebilir hizmetlerimiz ile bütünleşik siber tehdit zekâsı altyapısı sunuyoruz. Ürün ve teknolojilerimiz halihazırda 1000’in üzerinde kurum/kuruluş ve 3000 civarı KOBİ tarafından kullanılmakta. İstanbul’da Yıldız Teknopark bünyesinde Merkez/Yönetim ofisimiz, FlatOfis Haliç’te Satış-Teknik Destek ofisimiz, Ankara Hacettepe Teknokent’te ise Savunma ofisimiz bulunuyor. Ayrıca, ABD’de Silikon Vadisi’nde ve Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yurt dışı ofislerimizi açtık.
CRYPTTECH, yeni nesil siber güvenlik ürünleri, yapay zeka çözümleri, teknik destek ve satış alanındaki gücü, sürdürülebilir hizmetleri ve dünya çapındaki tüm Ar-Ge, Ür-Ge yatırımlarıyla siber güvenlik ekosistemine katkı sağlamaya devam etmekte.
Bu iş birliğinin temel amacından bahseder misiniz?
Volkan Duman: Stratejik büyüme planları gereği vMind, kısaca bulut hizmetleri dediğimiz ama tabanında güvenilir, uygun maliyetli, yüksek performanslı sunucular üzerinden verilen bu hizmeti, portvMind kalitesi ile hızlıca verebilmeyi hedeflemekte.
Bu hizmetlerin verilmesi esnasında buzdağının altında kalan en büyük meselelerden biri de regülasyonlara ve kanunlara tam uyumlu, problemsiz bir güvenlik sistemi sunabilme kabiliyeti. Eğer mutfakta ne olduğunu bilmeden, sadece önümüze gelen tabağa bakarsak, tüketiciler olarak yanılabiliriz. Bu durum, arka planında ne olduğunu tam olarak bilmeden kullanılan bulut hizmetlerinde de geçerli… Adeta, dijital bir banka görevi gören servis sağlayıcıların güvenlik kuralları ve bu kuralları hangi çözümlerle sağladıkları meselesi çok kritik. portvMind olarak, yerli ve sektöründe lider bir üretici olan, hem de teknopark bünyesinde üretim yapmakta olan CRYPTTECH ile iş birlikteliği yapmak; kendi çözümlerimizi onlarınkiyle birleştirerek, müşterilerimize tek noktadan ulaşılabilir kılmak istedik. Mevcut müşterimiz olsun veya olmasın, ihtiyacı olan kurumlara servis olarak; 5651 as a Service (CRYPTOLOG), SIEM as a Service (CRYPTOSIM), HotSpot as a Service (CRYPTOSPOT) ve Cyber Intelligence as a Service (UNITMON) olarak sunmak üzere CRYPTTECH ile bir anlaşma yapıldı.
Alper Cem Yılmaz: vMind ile CRYPTTECH arasındaki iş birliğinin temel amacı; CRYPTTECH’in Log Yönetimi, SIEM, DLP, HotSpot, Güvenlik İzleme ve Siber İstihbarat çözümlerini As a Service olarak portvMind’ın yüksek performanslı sunucuları üzerinden sağlamak ve bu ürünlerin yönetilebilir hizmetlerini geliştirmek. Bu stratejik teknoloji iş birliği ile son kullanıcıya daha kolay yönetilebilir, güvenlik alanında katma değeri arttırılmış ve maliyet avantajı sağlayan bir hizmet paketi sunmak hedefleniyor. Böylece yasal regülasyonlara uyumluluğu sağlarken, kritik alt yapıların güvenliği ve oluşabilecek zafiyetlerinin önüne geçilmesi konusunda yeni nesil siber güvenlik çözümlerine tek noktadan erişmek mümkün olacak.
Bu işbirliği ile müşterilerinize sağlayacağınız en büyük fayda ne olacak?
Volkan Duman: portvMind bölgede çalışmalarına devam ederken, içinde çok sayıda küresel dev şirketin olduğu şiddetli bir rekabeti de gözetmek zorunda. İçinde bulunulan sektörde, sunulan çözümün kalitesinin yanında maliyet, sürdürülebilirlik ve performans gibi hem kritik hem de stratejik öneme sahip etmenler bulunmakta. Teknopark bünyesinde olmaları, dünya üzerinde rekabette oldukları dev rakipler ve buna rağmen sergiledikleri atak ve müşteri memnuniyeti odaklı olmaları, iki markanın bizce ortak yönleri.
Gelişen teknolojik ihtiyaçlar ve müşterilerinin bu durum karşısındaki çözüm beklentilerini yerel kurallar ve hızla değişen mevzuatlara karşı hızla karşılayabilme kabiliyetleri, ortak noktaları olarak değerlendirilebilir.
Alper Cem Yılmaz: Şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde veri güvenliği en önemli konuların başında gelmekte. Siber güvenlik ile alakalı özellikle orta segment müşteri portföyünün KVKK yeniden yapılanma süreçlerinde, verilerini ve iş akışlarını uçtan uca korumak, siber tehditlerin ve oluşabilecek güvenlik açıklarının önüne geçmek amacıyla siber güvenlik çözümlerine ihtiyaç duyduklarını biliyoruz. Bu çerçevede siber güvenlik ürünlerimizi, ‘As a Service’ olarak portvMind’ın güvenilir bulut hizmetleri ile yüksek performanslı sunucuları üzerinden sağlamak ortak hedefimiz. Platform As a Service sistemleri, portvMind’ın bulut tabanlı sistemleri üzerinden müşterilerine özel olarak entegre ettiği arayüzü ile ihtiyaç duyulan kurumsal siber güvenlik çözümlerine kolay ve hızlı erişim imkânı sunmakta.
Ülkemizin siber savunmasına, kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının siber güvenliğine; geliştirdiğimiz ürünler, teknik destek, satış/pazarlama ve yönetilebilir hizmetlerimizdeki yılların deneyimi ile katkı sağlayan üretici bir firma olarak, bulut teknolojisinin lider firmalarından biri olan vMind ile imzaladığımız bu iş birliği anlaşması bizim için çok değerli. Ürünlerini ve hizmetlerini en güvenilir platformlar üzerinden ve güncel teknolojilerle kullanıcılarına ulaştırma vizyonuna sahip iki firma olarak iş birliğimiz, müşterilerin sürdürülebilir, fiyat/performans avantajı sunan ve yüksek kalitede hizmet almasını sağlayacak.
portvMind ve CRYPTTECH iş birliğinin müşterilerinize sunacağı avantajlar neler olacak?
Volkan Duman: portvMind, vizyonuyla oluşan alışkanlığı gereği, mevcut ya da potansiyel müşterilerinin ihtiyaçlarını optimum şekilde karşılamayı tercih etmekte. Günümüzün en önemli meselelerinden biri olan siber güvenlikte de durum aynen bu şekilde. portvMind müşteri güvenlik ihtiyaçları için çözüm sunarken, onlara yüksek ilk yatırım maliyetleri yerine, hızlıca erişebilecekleri ve kiralama usulü ile sadece ihtiyaçları kadar kullanabilecekleri bir çözüm sağlamayı hedeflemekte. İhtiyaçlarının kolay ve hızlıca karşılanabilir olması, tek noktadan kolayca yönetilebilir olması, ihtiyaçların konsolide edilmesinin yanında, sunulan maliyet avantajı hem portvMind hem CRYPTTECH müşterilerine bu iki kurumun pazar paylarının gelişmesi şeklinde faydalı olacak. Ayrıca; portvMind ve CRYPTTECH’in müşterilerine sunacakları ilave servislerin fiyat performans anlamında daha avantajlı hale gelmesine olanak sağlayacak.
Alper Cem Yılmaz: İş birliğimizin son kullanıcılara sağladığı en önemli avantaj; her sektörde, her segmentte ihtiyaç duyulan siber güvenlik ürünleri ve yönetilebilir hizmetlerin kolay ve hızlı erişilebilir tek bir paket olarak sunulması. Her iki organizasyonun kendi alanlarındaki tecrübesi ve niteliği, müşterilerin aldıkları hizmet kalitesini de en üst düzeye çıkaracak. Ayrıca, iş birliğimiz çerçevesinde iki firma tarafından gerçekleştirilen tüm yeni geliştirmelerden de kullanıcıların anında haberdar olması sağlanacak.
Gelecekte bu iş birliğinin hangi noktaya ulaşacağına inanıyorsunuz?
Volkan Duman: Her iki firmaya da baktığımızda kendi alanlarında oldukça güçlü ve ülkemiz pazarında lider konumda olduklarını görmekteyiz. Türk firmalarının yurtdışında da en az ülkemizde olduğu kadar başarılı olması çok önemlidir düşüncesindeyiz. Özellikle hizmet verdiğimiz alanlarda çok büyük firmalar ile rekabet etmek zorundayız. Bu da işbirlikleri ile başa çıkılabilecek bir durum oluşturmakta. Bizler ülkemiz firmaları olarak bir araya gelerek kümeler, ekosistemler oluşturarak hızla dünya pazarlarında söz alabilmeliyiz. Tabii bu arada ülkemizde de bize ait verileri, bize ait içerikleri güvenli bir şekilde tutup, saklayabilmeliyiz.
İş birliğine dahil olan iki kurumun da zaman zaman birbirinden habersiz, kendi pazarlarını, stratejik hedefleri yönünde oluşturdukları bir gerçek. Bu durum, bundan sonra hedef müşterilerine giderlerken, birlikte çalışırken geliştirdikleri projelerdeki bağımsız çözüm ve ürünleri de sunabilecekleri, daha geniş bir hareket alanı sağlayacak. Tarafların, satış ve teknik güçlerinin ortak ürün ve hizmetler sunulması esnasında tamamlayıcı bir rol üstlenmesi, her iki şirkete rekabette avantaj sağlarken; onların müşterilerine aslında bulunması çok da kolay olmayan, ciddi bir marjinal fayda sağlayacak. Bu doğrultuda, bu iş birliğinin gelecekte çok daha farklı ürün ve hizmetleri beraberinde getirebileceği bir potansiyel taşıdığını düşünüyoruz.
Alper Cem Yılmaz: Son kullanıcılar açısından önemli avantajlar sunan bu iş birliğinin, iki organizasyonun mevcut müşteri gruplarındaki etkileşimden faydalanmalarını sağlarken, müşteri ihtiyaçlarına yönelik olarak özellikle bulut tabanlı projelerin geliştirilmesinde yeni fırsatlar doğuracağını öngörüyoruz. Bu bağlamda portvMind ile gerçekleştirdiğimiz stratejik teknoloji iş birliğimizin ortak müşteri portföyünü bir yıl içinde iki katına çıkarmayı hedeflemekteyiz. Dünyayı hızla değiştiren dijital dönüşüm sürecinde teknolojinin farklı alanlarında çalışmalar yürüten firmaların iş birlikleri, ülkemizdeki ve global arenadaki gücümüzü artırmaya, değer katan projelerin ortaya çıkmasına, yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine ve gelişen ekosisteme önemli katkılar sağlamakta.
vMind/ portvMind bu tarz iş birliklerinin sektöre katkısının ne olacağını öngörüyor?
İş Ekosistemi Yöneticisi Gökhan Erzurumluoğlu: Bilişim teknolojileri özelinde yapılan iş birliklerinin sektöre ve sektör oyuncularının gelişimine etkisi büyük. Bunu bir ekosistem ya da bir yaşam alanı olarak değerlendirmek gerekir. Tıpkı yaşantımızdaki gibi farklı güzellikler ile renklendirdiğimizde gerek yaşantımızı daha güzel, huzurlu ve kaliteli hale getirirken, diğer yandan yaşamın oluşabilmesi, sürdürülebilmesi için gerekli altyapıyı oluşturmuş oluruz. Biz de sektörde iş ve yaşam alanlarını daha konforlu hale getirebilmek için iş birliklerinin önemli olduğunu düşünüyoruz.
[ad_2]
Kaynak Adresi