[ad_1]
PTT 180. Yıl dönümü Devlet Posta Desteği adı altında pek çok WhatsApp mesajı gönderildiği haberleri hızla yayılmaya devam ediyor. Okurlarımızdan gelen linkleri sizler için inceledik ve bu dolandırıcılığı bu haberde afişe ediyoruz! Lütfen her bölümü dikkatle okuyun!
Daha önce A101 hediye çeki dolandırıcılığı ve Trendyol hediye çeki dolandırıcılığı ile ilgili çok önemli içerikler paylaşmıştık. Binlerce insanın dolandırılmasına engel olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu haberimizde de PTT 180. Yıl dönümü Devlet Posta Desteği adı altında yapılan dolandırıcılığın detaylarına bakacağız.
PTT 180. Yıl dönümü Devlet Posta Desteği Dolandırıcılığına Dikkat!
Özellikle WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya siteleri üzerinden hızla yayılan PTT 180. Yıl dönümü Devlet Posta Desteği linkleri oldukça tehlikeli.
Bu linke sizin için ulaştık ve diğer içeriklerimizde olduğu gibi kurban taklidi yaparak tıkladık. Aslında bu linklere sizler tıkladığınızda olabilecekleri göstermek için bilerek tıklıyoruz. Hem dolandırıcılığı daha net görün diye hem de bu konuda bilgi sahibi olarak sonraki dolandırıcılık yöntemlerine karşı temkinli olun diye…
Hazırsanız başlayalım…
PTT 180. Yıl dönümü Devlet Posta Desteği WhatsApp
WhatsApp üzerinden gelen mesaja tıklıyoruz. Karşımıza böyle bir sayfa geliyor:
Sayfada gördüğünüz üzere tasarım üzerinde çalışılmış. Bu tasarımın amacı sizi hikayeye inandırmak. Hikaye ise PTT 180. kuruluş yıl dönümünde 2000 TL dağıtıyor yalanı. Bu tamamen yalan ve dolandırıcılık. Bu tür tuzaklara düşerek hem paranızdan olursunuz hem kişisel bilgileriniz kötü niyetli kişilerin eline geçer. En kötü ihtimalle zararlı reklamlara tıklayabilirsiniz.
Ekrandaki soru PTT‘yi biliyor musunuz? Evet, biliyoruz. Herhangi bir şıkkı işaretlesek de bizi sonraki soruya yönlendiriyor. Bir seçeneğe tıklıyoruz:
Kaç yaşında olduğumuzu soruyor. Bunu da işaretliyoruz rastgele.
PTT hakkında ne düşündüğümüzü soruyor. Buna da herhangi bir şıkka işaret koyuyoruz.
PTT 180. Yıl dönümü Devlet Posta Desteği dolandırıcılığının son sorusu ise kadın mısın erkek misin sorusu. Fark eder mi? Yine de işaretliyoruz herhangi bir seçeneği. Bizi şöyle bir sayfaya atıyor:
Bu sayfada cevabımızı doğruladığını iddia ediyor. Tabii ki böyle bir doğrulama yok.
Sözde doğrulamadan sonra tabii ki de bir şeyler kazanıyoruz. Hediye çekilişi kazandık. Bunun için 3 kere kutu açıyoruz ve kutuların içinden çıkana razı geliyoruz. (Güya)
İlk kutuda bir şey çıkmadı. Tüh, neyse 2 deneme hakkımız daha var…
2. denemede 2000 lira kazanıyorum. Bugün şanslı günümde olmalıyım. (Tabii ki böyle bir şey yok)
Sözde 2000 lirayı almak için bu sayfayı WhatsApp üzerinden arkadaşlarıma göndermem gerekiyormuş. Bu yalana inanan çok kişi var. Bu yüzden PTT 180. Yıl dönümü Devlet Posta Desteği adlı bu içeriği yayınlıyoruz. Lütfen bu mesajları WhatsApp ve diğer siteler üzerinden dağıtmayın. Kendi tanıdıklarınızın dolandırılmasına yardımcı oluyorsunuz!
Resimdeki tuzağa düşmüş gibi yapıyoruz ve Devam Et butonuna tıklıyoruz.
Bize onay vermedi. WhatsApp üzerinden paylaşım yapmaya zorluyor. Acaba paylaşım yapıp yapmadığımı nereden biliyor? WhatsApp‘ıma erişebiliyorsa bu paylaşımı neden kendisi yapmıyor? Eğer erişemiyor ise paylaşım yaptığımı nereden anlıyor? Sorular, sorular, sorular… Bizde bunlara düşecek göz var mı?
WhatsApp butonuna tıkladığımızda uygulamayı açmak isteyen bir açılır pencere beliriyor. Buna onay verirsek bizi WhatsApp uygulamasına yönlendiriyor. Fakat biz sürekli iptal ve WhatsApp butonuna tıklamaya devam ediyoruz. Çünkü WhatsApp butonuna tıklandıkça gönderildi zannediyorlar. Çünkü WhatsApp’a da herhangi bir şeye de erişimleri yok. Tamamen kurmaca.
Sürekli olarak iptal ve WhatsApp butonlarına tıklamaya devam ettiğimiz için yüklenme durumu %85 oldu. Biraz daha boş tıklıyoruz. Kimseye mesaj göndermiyoruz. Burası önemli!
Ve en sonunda ödülü hak ettik. Ne güzel değil mi? 2 dakikada 2000 TL. İnsanları tam olarak bu şekilde umutlandırıyorlar.
PTT 180. Yıl dönümü Devlet Posta Desteği
Bu ve benzeri mesajlar aldığınızda itibar etmemeli ve bu mesajları kimseye göndermemelisiniz. Kimse size durduk yere para vermez. Hele ki böyle resmi kurumlar.
Bu gibi durumlarda mesajı size gönderen kişiyi uyarın. Size gönderdiyse başkalarına da göndermiştir. Başka insanların tehlikeye atılmasını istemeyiz. Bu yüzden bu tür haberleri ilk elden yapmaya devam edeceğiz.
Daha önce yazmış olduğumuz güvenlik içeriklerine de göz atmanızda fayda var. Buradaki bilgiler sayesinde dijital dünyada daha güvenli internet deneyimi yaşayabilirsiniz.
Bu içeriği buradan değerlendirebilirsiniz.
[ad_2]
Kaynak Adresi