[ad_1]
Elon Musk, kısa süre önce Twitter satın alımını iptal etmiş, bunu üstüne de dava edilmişti. Bunun üstüne gelişmeler sürüyor.
Elon Musk, Twitter tarafıyla uğraşmaya, yasal düzeye taşınmış bir konuda pek bir anlamı olmayan davranışlar sergilemeye devam ediyor. Örneğin ünlü isim bugün Twitter’dan Twitter CEO’su Parag Agrawal’ı halka açık bir “spam” hesap tartışmasına çağırdı. “Twitter’ın %5’ten daha az sahte veya spam günlük kullanıcıya sahip olduğunu halka kanıtlamasına izin verin” diyen Musk, yüksek ihtimalle bu çağrıya olumlu bir cevap almayacak. Yukarıda da dediğimiz gibi yasal düzeye taşınmış bir konuda Twitter CEO’sunun böyle bir tartışmaya çıkması kesinlikle olası değil. Kaçıranlar için Twitter ve Elon Musk arasındaki dava için ilk duruşmanın 17 Ekim tarihinde yapılacağını da belirtelim.
Musk ve ekibi daha önce davanın 2023’e ertelenmesini istemişti ancak bu durum sürecin daha fazla uzamaması için kabul edilmedi. Mahkeme son aşamada da bu kararından dönmedi. Söylendiği kadarıyla 17 Ekim tarihinde iki tarafın da detaylı olarak dinleneceği beş günlük bir duruşma planlanıyor. Bunun sonucu elbette şimdiden çok merak ediliyor. Peki bu davanın arkasında tam olarak ne var? Halen bilmeyenler için bir kez daha özet geçelim:
Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Twitter platformunu kâğıt üzerinde 44 milyar dolara satın aldı ve bunun parasını ayarladı ancak satım alım gerçekleşmedi. Normalde bu durumun yılın sonuna doğru olması bekleniyordu. Ancak geçtiğimiz ay sürpriz bir duyuru yapan Musk, Twitter anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını ve spam/sahte hesapların gerçekten de kullanıcıların yüzde 5’inden daha azını temsil edip etmediği konusunda doğrulama beklediğini açıkladı. Bu doğrulama tam olarak gelmedi. Twitter’ın CEO’su Parag Agrawal tarafından geçtiğimiz ay bazı açıklamalar yapıldı ancak bunlar Musk’ı memnun etmedi.
Yapılan hesaplara göre Twitter’ın yüzde 20’den fazlası sahte / spam / bot hesaplardan oluşuyor ve buna elinde kanıt bulunmuyor olmasına rağmen Musk da inanıyor. “Parag Agrawal yaptığı açıklamalar ile yüzde 5’lik rakamı doğrulamaydı” diyen Musk, Twitter’dan “anlaşmanın kanıt gelmeden bu şekilde ilerlemeyeceğini” belirtmiş ve görüşünü bir kez daha net şekilde aktarmıştı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Daha sonra Elon Musk’ın avukatı SEC temelli bir açıklama yaparak “Bu (Bot durumu), Twitter’ın birleşme sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerinin açık bir ihlalidir ve Elon Musk, işlemi tamamlamama hakkı ve birleşme sözleşmesini feshetme hakkı da dahil olmak üzere bundan kaynaklanan tüm hakları saklı tutar” demişti. Bunun üstüne Elon Musk, Twitter’ı satın almaktan vazgeçti.
Twitter tarafı bunun üstüne satışı 44 milyar dolar üstünden yapmak adına yasal bazı adımlar atacaklarını belirtmiş ve bunun için “Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP” firmasıyla anlaştığı ortaya çıkmıştı. Bu konuda bir açıklama yapan firma, Musk’ın anlaşmadan çekilmesini “geçersiz ve yanlış” bulduklarını söyledi. Bu hamleleri ile Twitter’a birçok açıdan zarar veren Musk, kararından vazgeçmesi ile şu an resmi olarak dava edildi. Musk için “şirketi kötüleyerek, operasyonlarını aksatarak, hisse değerini yok ederek çekip gideceğini zannetti” denildi.
“Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP” yasal düzeyde Musk’ın Twitter’ı zorla satın almasını sağlamaya çalışacak, bunu yapamazsa da büyük bir maddi cezanın peşinden koşacak. Bunu büyük bir ironi olarak gören Musk, süreci elbette devasa maddi gücüyle yasal düzeyde gittiği yere kadar götürecek.
Elon Musk ve Twitter gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın
[ad_2]
Kaynak Adresi