[ad_1]
Dünyanın en büyük ekonomilerine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında, yeni bir teknoloji savaşı başlıyor.
Çip üretimi için ilk adımlar atılıyor. Pandemiyle birlikte baş gösteren çip krizi, dünyanın yarı iletken maddelere ne kadar bağımlı olduğunu gün yüzüne çıkarttı. Birçok stratejist, çiplerin artık en az petrol kadar önemli olduğunu söylerken, Amerika Birleşik Devletleri tarafından atılan adımlar süper gücün de bu şekilde düşündüğünü gösteriyor.
Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden tarafından imzalanarak yürürlüğe konulan Çipler ve Bilim Yasası, ABD yönetimine tam 280 milyar dolarlık teşvik sağlama yetkisi vermişti. İşte bugün gelen bir açıklama, bu yetkiyi ilk kullanacak ismin Micron olduğunu gösterdi.
Çip üretimi için ilk adımlar atılıyor
Amerika Birleşik Devletleri’nde çip denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Micron, teşvik yasasından da yararlanarak gelecek 8 yıl içerisinde ülke genelinde 40 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu. Bu meblağ, kesinlikle oldukça yüksek. Hatta otoriteler, Micron tarafından duyurulan bu yatırımın, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yerli firmalar arasında vadedilmiş en büyük yatırım tutarlarından biri olduğunu söylüyor.
Micron’un bu açıklamasının tartışılması gereken bir diğer boyutu ise “Çip savaşları”nın resmen başlamış olması. Öyle ki, Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyette bulunan şirketler şu an için çip ihtiyaçlarının çok önemli bir kısmını Tayvanlı ve Çinli firmalardan tedarik ediyor. İşte Micron’un amacı, üretim kapasitesinin birkaç katına çıkararak ülkenin çip tedariğindeki yerlilik payını arttırmak. Bakalım Çin’den bu hamleye karşılık yeni bir adım gelecek mi?
Spotify çevrimiçi müzik stüdyosunda değişiklik yaptı
İlgili
[ad_2]
Kaynak Adresi